Оранжев код за силен вятър е обявен за Монтана, Враца, Ловеч,

...
Оранжев код за силен вятър е обявен за Монтана, Враца, Ловеч,
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за силен вятър, температури до 20 градуса - Общество

Оранжев код за мощен вятър е разгласен за Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Кърджали и Хасково през днешния ден, в останалата част от страната предупредителният код е жълт. Времето остава облачно и топло. 

Максималните температури ще са най-вече сред 15° и 20°, в София минимална - към 5°, оптималната - към 15 градуса, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

Над планините ще бъде най-вече облачно и тук-там ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще бъде прохладно с плевел, по високите и открити елементи ураганен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 5°, а на 2000 метра - към 0 градуса. 

Облаци ще захлупват и морето, мощен южен вятър ще духа и в източната част от страната. Термометрите на брега ще се качат до 18 градуса, а измежду вълните от 3-4 бала - до 9 градуса. 

В четвъртък ще остане доста прохладно и много топло за втората половина на януари с минимални температури сред 8° и 13° и оптимални - сред 15° и 20°. В петък в цялата страна ще има превалявания, вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, с него ще проникне леден въздух. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР